Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2010 00:20 - РасизЪм??
Автор: studopor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1438 Коментари: 2 Гласове:
2



http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=647521 -  Представете си, че в градинката то Вашия блок се заселят роми. Построят си колиби, доведат си конете, кучетата и чаветата. На молба да озаптят поне озверелите си кучета, Ви заплашат, че ще Ви подпалят. Ще се вЪорЪжите ли и Вие, както са направили габровци?
  Ще се вЪорЪжите, ама файда от полза, защото нашата вездесЪща дЪржава, не позволява просто така да се защитавате! Тя защитава малцинствата, дори и ако вторите нямат нужда от защита.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=647929  - Ето отговора на Наказателния кодекс относно онези от нас, които си мислят, че могат да се защитят. "Расистките подбуди вече ще са утежняващо вината обстоятелство при дела за убийства и тежки телесни повреди." -това ме кара да се запитам : ако българин пребие ил убие циганин, това е расистка подбуда и извЪршителя ще отнесе по-сурово наказание. Ами ако циганин претрепе бЪлгарин? Това води ли се расизЪм? Има ли утежняващи вината обстоятелства?
"Така биячите и убийците на представители на малцинствата ще лежат повече, ако се докаже, че деянието им е продиктувано от расизъм." - Какво се тазбира тук под "малцинства"? Циганите отдавна вече не са малцинство. Колкото нас са, че да не са и мнозинство.
  Всичко това предизвиква и следния казус: ако затрия бЪлгарин, то това означава ли, че ще ми се размине с по-лека присЪда, отколкото, ако пречукам мангал? Чий живот е по-ценен и можем ли да определяме присЪдата на убиеца по това какЪв цвят е била жертвата?
  РасизЪм, казва се в статията. Да, определено това е расизЪм! Скапаната ни дЪржава е расистка! Тук има значение дали бЪлгарин посяга на бЪлгарин или на циганин! НикЪде не се казва обаче има ли разлика, ако циганин посегне на бЪлгарин. Явно расизмЪт се упражнява над мнозинството от малцинството!!! Скоро гледах клипче от "Господари на ефира", кЪдето един мангал казваше, че "наще не крадат (циганите т.е.), ваще(бЪлгарите) само крадат". Щом вече и те ни делят на НАШИ  и ВАШИ, какво остава за държавата...?!
Искам да попитам обача, основната, главна и единствена функция на законите на една дЪржава не са ли, да пази и защитава тя интересите на своите граждани? Аз до колкото знам, това е БЪЛГАРИЯ, а не МАНГАЛИЯ. Не е ли по-логично бЪлгарите да са с повече облаги?
КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ СТАНА СЪС РАВНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА?!?!?!


Тагове:   расизъм,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 1etty - за боя...
14.11.2010 23:31
ако те бие българин - може да оживееш (все има нещо което да го спре);
ама циганина няма мярка...
МРАЗЯ ЦИГАНИ!!!
цитирай
2. studopor - Наскоро имах спор вЪв един друг с...
22.12.2010 19:19
Наскоро имах спор вЪв един друг сайт, понеже коментирах един клип с цигани. Един от прегледалите коментара ми, започна да ме обвинява, че сЪм расист. Честно казано, не знам расист ли сЪм. Не мразя циганите, а всеки, който е тЪртей за дЪржавата си. Както казваш ти, 1etty, ако те бие циганин, може и да не оживееш. Това не означава ли, че и циганите са расисти?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: studopor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 180022
Постинги: 76
Коментари: 103
Гласове: 124
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930